HABERLER

/ Haberler / NEDEN SOLIDWORKS 2020 ?
NEDEN SOLIDWORKS 2020 ? - 2 Aralık 2019
NEDEN SOLIDWORKS 2020 ?

Her zaman daha hızlı ve daha akıllı tasarım yapmanın yollarını arıyoruz. SOLIDWORKS® 2020 kaynaklarda yapılan iyileştirmeler, büyük montaj tasarımı ve çizimler, iyileştirilmiş verimlilik ve artırılmış performans gibi kullanıcıya büyük fayda sağlayan birçok yenilik ile geldi.

1. Gelişmiş Yapı Sistemleri

Geçtiğimiz yıl, SOLIDWORKS 2019, kaynak tasarımı konusundaki yeteneklerimizi yeniden başlatan, kullanıcılara daha fazla güç ve verimlilik sağlayan ve gelecekteki birçok geliştirme projesinin önünü açan Yapı Sistemlerini tanıttı. SOLIDWORKS 2020, kavisli yapısal elemanlar oluşturmak için kullanıcıya daha fazla destek sunar ve oluşturulan yapısal elemanlar çoğaltılarak daha az fare tıklamasıyla daha büyük yapılar hızlı bir şekilde oluşturulabilir.

2. Zarf Yayınlayıcı ile Montaj Referansları

SOLIDWORKS Montaj çalışmalarında referanslı çalışırken birçok referansı en tepe montajdan
almak zorunda kalırız. Bu yöntem montaj üzerindeki çalışma performansımızı olumsuz olarak etkiler. Her değişikliği kendi alt ortamında yani alt montaj ya da parça içinde yapmak SOLIDWORKS montaj çalışmalarımızda önerilen yöntemdir. SOLIDWORKS 2020 ile gelen Zarf Yayınlayıcı (Envelope Publisher) ile alt montaj içerisine üst montajdan farklı bir bileşeni referans amaçlı kopyalayabiliriz. Geometrisinin tümüyle gelen bileşen üzerinden rahat bir şekilde referans alabiliriz. Kopyalanan bileşen herhangi bir şekilde malzeme listesinde çıkmaz ya da ağırlığı etkilemez. Ayrıca üst montajı düzenlemek zorunda kalmadığımızdan dolayı farklı kullanıcılar aynı alt montajlar üzerinde çalışırken üst montajdan referans alarak çalışabilirler.

3. Büyük Montaj İnceleme Modu

SOLIDWORKS 2019 ile Büyük Montaj İnceleme Modu (Large Design Review) içerisinde düzenlemeler yapılabilmekteydi. SOLIDWORKS 2020 ile Büyük Montaj İnceleme Modu ile açtığımız montajlarda bileşen çoğaltma uygulayabilir, sürüle bırak ile montaja kolayca bileşen ekleyebilir ve bileşen içindeki referans geometrilerini montaj ilişkilerinde kullanabiliriz.

4. Eski Sürüm Dosyalarını Hızlı Bir Şekilde Açma

Her sürüm yükseltme sonrası mevcut dosyalarınızı yeni sürümde kaydetmek performans açısından önerilen bir durumdur. Bu yükseltme işlemi yapılmadığında her dosya açılışında SOLIDWORKS mevcut dosyanın yeni sürüme yükseltilmesi için zaman harcayacak ve vakit kaybına neden olacaktır. SOLIDWORKS 2020 ile harcanan bu zaman minimuma düşürülerek eski dosyalar sanki yeni sürümde kaydedilmiş gibi performanslı bir şekilde açılacaktır. Böylece eski sürüm dosyalarını yeni sürüm dosyalarına çevirmek için fazladan vakit harcamamıza gerek kalmayacaktır.

5. G3 Eğrilik Devamlılığı

Yüzey sürekliliğinin devamlılığının korunması eğri ve yüzeyler arasındaki geçişlerin belli olmaması çin gerekli bir durumdur. SOLIDWORKS 2020 ile gelen G3 Eğrilik Devamlılığı ile yüzey geçişleri daha yumuşak bir hale getirilebilir.

6. Montajda Akıllı Çoğaltma

SOLIDWORKS montaj ortamında çalışırken çoğaltmalar bileşenleri konumlandırmada büyük kolaylık sağlamaktadır. SOLI SOLIDWORKS 2020 ile birlikte Delik Sihirbazı (Hole Wizard) ile delinen deliklerin yönleri otomatik olarak algılanarak tüm bağlantı elemanları düzgün bir şekilde konumlanması sağlanıyor Ayrıca Dairesel ve Doğrusal Çoğaltmalar (Linear/Circular Pattern) içerisinde sabit aralıklar yerine değişken aralıklar girilebilmektedir.

7. Teknik Resim Zincir Ölçümlendirme

SOLIDWORKS 2020 ile gelen Zincir Ölçülendirme metodu ardışık ölçülendirmelede kullanılan yeni bir yöntemdir. Alternatif Konum Görünümü sayesinde model içerisinde farklı konfigürasyonların yada döküm ve işlenmiş model arasındaki farkları teknik resimde vurgulayabilirsiniz.

Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
Logolar
2006 - 2019 © Copyright SETA SİSTEM
Web Tasarım Medyatör